Een
flinke facelift
voor ons parkeerterrein!

Winkelcentrum Maxis Muiden krijgt een nieuw parkeerdek! Hoewel het oude parkeerdek straalde van nostalgie, sentiment en weemoed, werd het toch tijd om de boel eens flink op te knappen. Het hele terrein rond het complex, voor en achter de schermen, krijgt dan ook een Hele Grote Opknapbeurt!

 Gezien de omvang van ons terrein, kan het daardoor helaas niet anders dan dat ons winkelend publiek daar af en toe hinder van zal ondervinden.

Op deze pagina staan enkele algemene wetenswaardigheden over de verbouwing. Voor actuele updates kun je altijd naar de Facebook- of Instagrampagina van Maxis Muiden gaan, daar zullen we (als het relevant is) updates geven.

TLTR (samenvatting - voor het lange verhaal kun je verder scrollen!):

  • Ons terrein wordt opgeknapt
  • Je kunt gewoon langskomen, alle winkels blijven open
  • Er is meer dan genoeg parkeerplek: van de 1500 parkeerplekken zijn er altijd meer dan 1000 beschikbaar
  • Hooguit moet je soms iets verder lopen en zijn er werkzaamheden waar je loopt

1. De verbouwing...wordt uitgevoerd door bouwbedrijf Boskalis, in opdracht van Schroder Capital - de eigenaar van het complex van Maxis Muiden. Daarnaast zijn natuurlijk talloze andere partijen direct of indirect betrokken bij dit project, want vanwege de centrale ligging van Maxis Muiden zijn er nogal wat buurpartijen en andere belanghebbenden die betrokken moeten worden bij deze operatie. De planning voor de hele operatie is dan ook niet zomaar even uit de grond gestampt maar het resultaat van vele jaren plannen, overleggen en onderhandelen.  

(Nb: de website en social media van Maxis worden onderhouden door de winkeliersvereniging van Maxis Muiden - de daadwerkelijke 'bewoners' van het geheel dus. Wij zijn dus niet de opdrachtgever of de uitvoerder van het project. Het enige dat wij hierbij proberen is om ons steentje bij te dragen aan het verstrekken van zoveel mogelijk informatie. Maar wij zitten niet op de graafmachine, dus het is altijd mogelijk dat bepaalde informatie ons laat of niet bereikt.)

2. De werkzaamheden...houden onder andere in dat op het hele terrein al het asfalt en de onderliggende grondlagen worden verwijderd en vervangen met nieuw materiaal. Daardoor moeten natuurlijk ook alle (parkeer)palen, wegwijzers, lantaarnpalen, winkelkarstations, bankjes, betonnen plantenbakken, fietsenstallingen, prullenbakken en al het andere losse materiaal verwijderd worden. 

Omdat het terrein 'open gaat' is dat natuurlijk ook een uitgelezen kans om onderliggende leidingen van allerlei soort, ook gelijk te vervangen. Ook zulke werkzaamheden zullen in deze tijd dus mogelijk op bepaalde plekken plaatsvinden. 

Het uiteindelijke doel is om de gehele omgeving van Maxis weer volledig te vernieuwen; van parkeerplekken voor onze klanten tot bevoorradingsstations aan de achterkant van het complex. Ook de kiosken (de bloemenwinkel en de vishandel), belijning, bewegwijzering, verlichting en álle andere denkbare zaken worden natuurlijk vernieuwd (want zoals je net hebt kunnen lezen, gaat al het oude spul (eindelijk) de container in). 

3. De hele klus...wordt gefaseerd doorgevoerd, gezien de omvang van het project. Dus bovenstaande werkzaamheden vinden niet in één keer plaats, maar in stappen. 

Zo kun je dus altijd gewoon gratis blijven parkeren - hooguit is het soms op een andere plek dan je gewend bent. 

De bouwers zullen met borden steeds aangeven waar je wel en niet kunt parkeren. Heb alsjeblieft respect voor hun aanwijzingen; die mannen hebben de onmetelijke taak om ons vermaledijde parkeerdekje open te trekken en op te knappen en zijn daar vast al druk genoeg mee. 

4. Planning

We zeggen meteen vooraf: de onderstaande stappen hebben bewust géén 'harde' data. Natuurlijk hebben ondernemers van Maxis wel een globale planning gekregen en staan ze in constant contact met de bouwploegen, maar omdat het project dusdanig omvangrijk is, kunnen er op talloze plekken wijzigingen worden doorgevoerd. Als deze wijzigingen groot genoeg zijn, zullen we ze op onze social media communiceren. 


Stap 1 (afgerond): 

Het westelijke deel van het parkeerterrein (aan de kant van Action, Intertoys, BCC, Xenos, Home Island, Pet's Place, C&A, Blokker en Zeeman) ging op de schop. Het nieuwe parkeerterrein is een combinatie van gesloten wegdek én half-open parkeerplekken, waardoor water bij hevige regelval in de toekomst beter afgevoerd kan worden.

Stap 2 (op dit moment in uitvoering): 

Het plein voor de hoofdingang gaat meteen achter fase 1 aan. Dat betekent dat de oude kiosken worden gesloopt (en op termijn natuurlijk vervangen worden door nieuwe). Ook hier gaat alle bestrating de deur uit en komt er nieuwe. 

De vishandel en de bloemenwinkel hebben tijdelijk onderdak ter hoogte van de Burger King. 

Stap 3 (op dit moment in uitvoering): 

Een deel van de laad- en losplekken achter de winkels aan de noordzijde van het Maxisterrein wordt opgeknapt. Hier heeft het winkelend publiek dus weinig tot geen last van. 

Stap 4 (op dit moment in uitvoering): 

Is een spannende, want dan gaat het middenstuk van het parkeerterrein op de schop! Dat is het parkeergedeelte recht voor de hoofdingang. Gelukkig is het westelijke deel van het parkeerterrein (stap 1) nu weer afgerond, dus er is nog steeds genoeg parkeerruimte. Via een doorgaande weg langs de 'bomenrij' van het parkeerterrein rij je langs de werkzaamheden gewoon door tot bij Action en Intertoys voor de deur.

Stap 5: 

Het parkeerterrein in de oostelijke hoek, tegen het tankstation aan, is het volgende parkeerdeel dat wordt opgeknapt. Tegen die tijd zijn het westelijke en het middelste deel alweer opgeknapt, dus ook nu is er parkeergelegenheid genoeg. Ook wordt bij deze stap de boulevard voor het hoofdgebouw van Maxis opgeknapt. 

Stap 6:  

De rondweg tegen de bomenrij aan wordt vervangen! Daar gaan alle kuilen dus... ;-) 

Stap 7: 

Het parkeerterrein naast de Burger King / tegen de energiecentrale aan / wordt in deze stap aangepakt. Ook wordt er een begin gemaakt met de nieuwe rotonde, die ongeveer op de plek van de oude komt (maar nu ovaal wordt). 

Stap 8: 

De rotonde wordt afgemaakt en de toegangsweg naast de wasstraat wordt opgeknapt! Ook wordt het laatste stuk boulevard bij het westelijke gebouwendeel (bij Action e.d.) aangepakt

En geloof het of niet: tegen die tijd zitten we ver in 2024 en is het parkeerterrein van Maxis Muiden klaar voor de toekomst! 

5. Veelgestelde vragen

Blijft parkeren gratis?
Hoe het er nu naar uitziet, blijft parkeren straks ook gewoon gratis. Het is immers een van onze sterke punten! 

Zijn er straks meer of minder parkeerplekken?
Het terrein wordt slimmer ingedeeld, daardoor zullen er meer dan genoeg parkeerplekken overblijven (dat kan ook bijna niet anders, met zo'n gigantisch terrein). 

Hoe gaat het met invalidenvoorzieningen?
Tijdens de verbouwing zullen er tijdelijke parkeerplekken worden aangelegd. Alle winkels blijven normaal toegankelijk, alleen parkeren is dus soms op een andere plek. 

Komen er ook meteen nieuwe winkels bij? 
We houden voorlopig even het bestaande aantal winkellocaties. 

Wordt binnen ook verbouwd? 
Hoewel we weten dat ook binnen het één en ander moet gebeuren, gaat het nu even om de buitenkant. (En dat is al meer dan genoeg werk!)

Ik ben buurtbewoner en ik heb nog vragen!
Als het goed is, is er aan buurtbewoners al informatie verstrekt door de partijen die we bij punt 1 noemden. Heeft die informatie je niet bereikt, informeer dan ook eens bij je directe buren, want dan is er mogelijk is misgegaan. Alle betrokkenen vinden het zéér belangrijk dat onze buren goed geïnformeerd worden en we betrekken je graag! <3 

Ik werk bij één van de winkels / ondernemers en heb nog vragen! 
In dat geval moet je je wenden tot de manager van jouw locatie; die moet alle informatie hebben die je nodig hebt. 

Ik heb tòch nog een andere vraag! 
Dan kun je je, zoals altijd, wenden tot ons contactformulier. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk!